فهرست بستن

سقوط سالمندان

یکی از مهمترین مشکلات دوران سالمندی مسئله سقوط است، لازم به ذکر است که سقوط الزاماً افتادن از پله‌ها نیست و در بسیاری از موارد روی زمین صاف رخ می‌دهد. توجه به برخی نکات که در پست‌های بعدی خواهم نوشت برای خانواده‌ها و مراقبین در زمینه پیشگیری از سقوط سالمند کمک کننده خواهد بود.

هزینه‌های سقوط: لازم به ذکر است، هزینه‌های نگهداری سالمندی که دچار سقوط شده، چه هزینه‌های بیمارستانی و چه هزینه‌های مراقبت از سالمند بسیار بالا و سرسام آور است و به همین علت تعداد بسیار زیادی از خانواهده‌ها ترجیح می‌دهند به جای استخدام مراقب سالمند، سالمند را به آسایشگاه بسپارند. همچنین در این بین سالمندانی که دچار سقوط شده‌اند دچار ترس از حرکت می‌شوند، به نحوی که مراقب سالمند می‌بایست با فشار و اجبار، او را مجبور به حرکت کند. همین ترس سقوط در سالمندان سبب می‌شود که آمار سقوط مجدد آنان دو برابر شود.

علت سقوط سالمندان چیست؟

علت سقوط را می‌توان به دو دسته علل محیطی و علل داخلی تقسیم کرد:   علل محیطی    علل داخلی

۱- علل محیطی: علل محیطی به محل زندگی و شرایط زندگی سالمند اشاره دارد و حدود ۶۰% موارد علل سقوط را شامل می‌شود. توجه به نکات ذیل از میزان سقوط سالمندان می‌کاهد.


نور ساختمان

سالمندان بهتر است در خانه‌هایی زندگی کنند که پنجره‌های بزرگ داشته باشد تا بتوانند از نور طبیعی استفاده نمایند، خصوصاً اتاق خواب سالمند نباید تاریک باشد و یا روشنایی کمی داشته باشد. بهتر است تخت سالمند در نزدیک پریز برق قرار گیرد تا به راحتی بتواند چراغ را خاموش و روشن کند.

دستگیره

لازم است جاهایی که سالمند تردد دارد مثل حمام، دستشویی، آشپزخانه و … دستگیره‌هایی نصب شود، این دستگیره‌ها به سالمند کمک می‌کند تا موقع نشستن، بلند شدن و راه رفتن تعادل خود را حفظ کند و به مشکل بر نخورد.

کفش

کفش سالمند و یا دمپایی که سالمند در خانه استفاده می‌کند باید دارای کمتر از ۲/۵ سانت پاشنه باشد.

بدترین نوع کفش آنهایی هستند که نرم هستند. بهترین نوع کفش برای استفاده سالمندان کفشی با کفه‌های نارک می‌باشد که حتی‌المقدور امکان کوچک و بزرگ کردن داشته باشد. یا دارای سگک باشد، چون در طول روز اندازه سایز پای سالمند بر اثر تورم تغییر می‌کند.

۲- علل داخلی: مربوط به مشکلات جسمانی سالمندان است.

شایع‌ترین علت‌های ناتوانی سالمندان چیست؟

در این میان می‌توان به سکته مغزی که شایع‌ترین علت ناتوانی در دوران سالمندی است اشاره کرد، بعد از آن نوبت به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌رسد. لازم بذکر است که داشتن اطلاعات و دانش کافی در این خصوص برای مراقب از سالمند می‌تواند بسیار مفید باشد. به این دلیل که مراقب سالمند می‌تواند با عوامل خطر جدی که زندگی سالمند را تهدید می‌کند آشنا باشد. در زیر سعی شده است به عوامل خطر و زنگ خطر مربوط به دوران سالمندی اشاره شود و لازم است که خانواده و مراقبین سالمند به آنها دقت نظر داشته باشند:

  1. مشکلات فشار خون (به خصوص افزایش فشار خون)
  2. بیماری دیابت
  3. چربی خون (در بسیاری از موارد چربی خون بالا ربطی به وزن سالمند ندارد. چه بسا که ممکن است سالمندی لاغر اندام باشد ولی به دلیل تغذیه نامناسب دچار چربی خون باشد).
  4. مشکلات قلبی (مشکلات قلبی و عروقی که به دنبال آن مشکلات عدیده‌ی دیگری برای سالمند به وجود می‌آورد می‌تواند باعث معلولیت مادام العمر سالمندان عزیز شود).
  5. مصرف سیگار (مصرف سیگار سبب می‌شود که سالمند دچار بیماری‌های گوناگونی شود که خود عامل خطر عمده می‌شود).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *